Artikelen / 2 minuten leestijd, door Jan Henkes

Salesforce koppelen? Zo zet je het CRM naar je hand

Wil je graag je website of klantenportaal aan Salesforce koppelen, maar bieden de standaard integraties net even te weinig mogelijkheden óf is je bedrijfsproces zo specifiek dat je Salesforce graag meer naar je hand wilt zetten? Geen probleem: wij helpen je graag aan custom koppelingen en workflows.

Eén van de bekendste (en meest flexibele) CRM pakketen

Als je aan een CRM denkt, denk je al snel aan Salesforce. Nee, we hebben geen aandelen, maar je kunt er simpelweg niet omheen. Er zijn natuurlijk veel meer CRM pakketten op de markt. Van eenvoudige, volledig ingerichte pakketten tot volledig naar wens samen te stellen pakketten. Salesforce behoort tot die laatste groep, en biedt dus ontzettend veel mogelijkheden om het CRM volledig aan te laten sluiten bij jouw bedrijfsprocessen. Ook biedt het veel mogelijkheden voor automatisering en data integratie. Binnen Salesforce heb je de mogelijkheid om met scripts in te haken op gebeurtenissen en custom functies uit te voeren. Bovendien zijn er voor het integreren van externe data verschillende mogelijkheden beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een API.

Een praktijkvoorbeeld

Onze klant Helios Kampen wilde SalesForce koppelen aan de website. Nieuwe aanmeldingen komen zo direct in SalesForce terecht. Binnen Salesforce hebben we vervolgens een volledige custom workflow ingericht. Op die manier is het CRM aangepast naar de werkwijze van de organisatie, in plaats van andersom. Het blijft niet bij custom entiteiten en custom velden, want verschillende scripts en procesautomatiseringen binnen Salesforce nemen nu veel werk uit handen van de organisatie. We hebben zelfs een koppeling gemaakt tussen Salesforce en boekhoudpakket Moneybird, en tussen Salesforce en mailingsoftware MailChimp.

Koudwatervrees? Niet nodig.

Als je niet bekend bent met Salesforce, kan SalesForce in het begin wat overweldigend zijn, laat staan Salesforce koppelen aan je website of klantenportaal. De vele mogelijkheden die het systeem biedt om jouw bedrijfsprocessen te volgen in plaats van andersom, kunnen een belangrijk argument zijn om er toch gewoon voor te gaan. Twijfel je nog? Niet doen! Neem in plaats daarvan contact met ons op zodat we samen met je kunnen bekijken hoe SalesForce koppelen aan jouw website of klantenportaal je enorm veel werk kan schelen. Werk je bij, of bestuur je een non-profit organisatie? Dan kan het zelfs zo zijn dat je in aanmerking komt voor gratis licenties.

Wil je Salesforce koppelen met jouw website of applicatie? Geef ons een belletje of mail ons, en we bespreken graag de mogelijkheden met je.

 

Jan Henkes


070 219 25 88

Eerdere artikelen