Artikelen / 2 minuten leestijd, door Jan Henkes

Gravity Forms DocuSign integratie

DocuSign is een handige en zeer uitgebreide tool die het mogelijk maakt om online overeenkomsten te ondertekenen. Maar hoe integreer je dit in je website? Wij ontwikkelden een plugin voor Gravity Forms (wat ons betreft dé formulieren-plugin voor WordPress) om een soepele gebruikservaring te bieden. Gebruikers vullen hun gegevens in via een formulier op de website en worden daarna doorgestuurd naar DocuSign. Daar kunnen ze vervolgens digitaal een rechtsgeldige handtekening zetten. 

Wat is de Gravity Forms DocuSign plugin?

Onze Gravity Forms DocuSign plugin maakt een koppeling mogelijk tussen formulieren op je website en document templates in DocuSign. Een document template kan van alles zijn: een offerte, een verwerkersovereenkomst (AVG), een koopcontract van een makelaar, een arbeidscontract of een ander document dat (rechtsgeldig) ondertekend dient te worden. Met onze plugin kun je koppelingen aanmaken tussen velden in je Gravity Forms formulier en de overeenkomstige velden in je DocuSign document. Bij het verzenden van het formulier worden de gekoppelde velden automatisch overgenomen, waarna de gebruiker alleen nog maar hoeft te tekenen. 

Een voorbeeld uit de praktijk

Eén van onze opdrachtgevers uit de medische sector gebruikt onze Gravity Forms DocuSign plugin om personen die zich bij hen aanmelden direct een aantal formulieren digitaal te laten ondertekenen. Hiermee wordt de medische administratie veel werk uit handen genomen. Zij hoeven geen extra handelingen te verrichten of gegevens te koppelen, maar bijvoorbeeld ook geen overzicht te bewaren van aanmeldingen waar nog geen getekende formulieren voor zijn ontvangen. Alle aanmeldingen die binnenkomen zijn direct voorzien van alle getekende formulieren. Ook de aanmelders hebben er minder werk aan: zijn hoeven geen document te printen, te ondertekenen en op de post te doen of in te scannen. Iedereen wint, en dat is hoe we het het liefste zien.

Gravity Forms DocuSign integratie op maat

Onze Gravity Forms DocuSign plugin kan in heel veel situaties worden toegepast en is volledig flexibel in te richten. Maar zelfs als je een hele specifieke integratie nodig hebt kunnen we je helpen. In die specifieke gevallen kunnen we een koppeling op maat voor je ontwikkelen, specifiek voor jouw website of applicatie. DocuSign is een zeer uitgebreide tool met veel mogelijkheden, die in jouw bedrijfsprocessen kunnen worden geïntegreerd. 

Kort samengevat

Met de Gravity Forms DocuSign plugin:

  • koppel je eenvoudig je websiteformulieren aan documenten in DocuSign;
  • hoeven gebruikers geen documenten te printen, te scannen of op de post te doen;
  • hoeven medewerkers minder administratie bij te houden.

Nou, daar teken je toch voor? Als je gebruik wilt maken van onze plugin, of geïnteresseerd bent in een specifieke maatwerkintegratie met DocuSign, dan horen we dat heel graag van je!

Jan Henkes


070 219 25 88

Eerdere artikelen