shutterstock_214739713

Met een goed werkende en veilige website kun je rekenen op tevreden bezoekers

Als je een website laat maken, wil je er zeker van zijn dat zo veel mogelijk gebruikers een goed werkende website voorgeschoteld krijgen. Iemand die een laptop gebruikt wil je ongeveer dezelfde ervaring kunnen bieden als iemand die een smartphone gebruikt. Dat gaat niet vanzelf; je website moet op zoveel mogelijk combinaties van browsers en apparaten worden getest, zelfs op oudere versies van browsers. Je kunt je wel voorstellen dat hier aardig wat werk in gaat zitten. Maar hoe ver moet je hier eigenlijk in gaan?

Safety first!

Wij hechten veel belang aan de veiligheid van de websites die we maken. We proberen er binnen alle redelijkheid voor te zorgen dat een website bewapend is tegen bekende lekken, hacks en exploits. Voor een optimale bescherming is het belangrijk dat dit met regelmaat gebeurt. Natuurlijk kun je je website én de bezoekers op deze manier niet tegen alles beschermen, maar je kunt het risico op ellende wel flink beperken.

Officiële ondersteuning

Wat je als website-eigenaar niet in de hand hebt, is de versies van browsers en besturingssystemen die bezoekers van je website gebruiken. Wij hanteren daarom als stelregel dat onze websites moeten werken op de top vier van meest gebruikte browsers, en dan met name de versies waar de makers zelf nog ondersteuning voor bieden. Zo is Microsoft onlangs gestopt met de ondersteuning van versies 8, 9 en 10 van Internet Explorer. Ons advies aan gebruikers van deze versies is dan ook om zo snel mogelijk te updaten. Blijven surfen met oude versies maakt het internetten namelijk een stuk minder aangenaam en zelfs gevaarlijk; beveiligingslekken worden immers niet meer gerepareerd door Microsoft. Nieuwe technieken en functionaliteiten worden ook niet meer ondersteund, waardoor websites in oude browsers niet meer goed werken. Updaten dus!

Hoe staat het met jouw website?

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw website goed en veilig blijft werken, dan kunnen we je website maandelijks of per kwartaal controleren op functionaliteit en veiligheid. Als je benieuwd bent hoe je website over de gehele linie presteert en waar eventuele verbeterpunten zitten, dan kun je een beroep doen op onze eenmalige of periodieke webscan. Dan controleren we je site uitvoerig op het gebied van inhoud, techniek, vindbaarheid, gebruikerservaring, conversie, bereik en relevantie voor je doelgroep. Waar nodig doen we suggesties ter verbetering. Mocht je vervolgens willen dat we met de suggesties aan de slag gaan, dan is de webscan ook nog eens gratis. Je website wordt er dus hoe dan ook beter van!

Deel dit artikel

Meer weten?

Heb jij inmiddels passie gekregen voor onze passie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, antwoord op (bijna) al je vragen of gewoon een prettig gesprek over online ontwikkelingen.

Jan Henkes

Jan Henkes

  • 070 820 0572

Volgende artikel

Cookiewetgeving

Lees het artikel