Wachtwoorden worden gebruikt om toegang te krijgen tot persoonlijke en belangrijke gegevens. Denk aan je e-mail, DigID, internetbankieren en Dropbox. Als je hier niet goed mee omgaat kan het gebeuren dat anderen bij je gegevens kunnen. Zorg daarom dat je wachtwoord sterk is: niet te raden en niet snel te kraken door een computer.

Er zijn een aantal manieren om wachtwoorden te bedenken en om te controleren of je wachtwoord sterk is. Daarnaast is het goed om te zorgen dat je voor belangrijke websites verschillende wachtwoorden gebruikt om te voorkomen dat iemand die je wachtwoord kent direct overal bij kan.

Heb je te veel wachtwoorden om te onthouden? Dat kan snel gebeuren, denk aan alle websites waar je een account hebt: Facebook, je bank, Twitter, LinkedIn, bol.com, Gmail… Als je daar allemaal een verschillend sterk wachtwoord voor moet bedenken, hoe onthoud je die dan?

Je hoeft je wachtwoorden niet te onthouden, dat kun je eenvoudig uitbesteden aan een stukje software die je overal kunt gebruiken met één sterk moederwachtwoord. Voorbeelden hiervan zijn LastPass, KeePass en 1Password.

Deel dit artikel

Meer weten?

Heb jij inmiddels passie gekregen voor onze passie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, antwoord op (bijna) al je vragen of gewoon een prettig gesprek over online ontwikkelingen.

Jan Henkes

Jan Henkes

  • 070 820 0572

Volgende artikel

Op bezoek bij de Betekenaar

Lees het artikel