google_warning_website_not_secure

Een veilige site dankzij versleutelde data

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: het SSL-certificaat. In het wild kom je ze heel vaak tegen; een hangslotje in de adresbalk van je browser laat zien dat je te maken hebt met een site met een SSL-certificaat. Het certificaat zorgt ervoor dat data die een website, een webserver en een bezoeker uitwisselen versleuteld wordt. Wanneer deze data onderschept wordt door kwaadwillenden, dan is deze onleesbaar – en dus onbruikbaar – dankzij de versleuteling. Nice-to-have? Jazeker, maar vanaf begin 2017 eigenlijk ook een must-have!

De gemakkelijkste manier om aan je wettelijke verplichtingen te voldoen

De Wet bescherming persoonsgegevens verplicht websites om gegevens op een veilige manier op te slaan, te verzenden en te ontvangen. Dit geldt niet alleen voor websites met betaal- en/of inlogmodules, maar ook voor websites met contactformulieren. Hoe het beveiligen moet gebeuren laat de wet in het midden. Een SSL-certificaat is dus geen verplichting, maar wel één van de beste tips die we je kunnen geven wat betreft de beveiliging van gegevens op je website. Wanneer gegevens van jouw website gestolen worden en jij aansprakelijk wordt gesteld voor schade geleden door derden, sta je zonder SSL-certificaat erg zwak. Bovendien heeft een SSL-certificaat nog meer voordelen. Zo blijkt uit onderzoek dat het vertrouwen in je website stijgt, je conversieratio kan erdoor stijgen en het verbetert de ranking van je site in Google.

Geen SSL-certificaat? Minder bezoekers!

De veiligheid van jouw gegevens en die van je klanten gaat natuurlijk voor alles, maar het feit dat Google in haar eigen browser vanaf januari 2017 waarschuwingen gaat tonen bij sites die geen veilige HTTPS-verbinding gebruiken is iets om serieus rekening mee te houden. Naast dat het niet beschikken over een SSL-certificaat een veiligheidsrisico vormt én een negatieve invloed op je ranking heeft, zal je site op termijn dus ook minder goed bezocht worden. Op een link met een veiligheidswaarschuwing wordt immers een stuk minder snel geklikt…

Een SSL-certificaat op maat

SSL-certificaten zijn er in alle soorten en maten, en dus ook in verschillende prijscategorieën. Voor een website met veel ingewikkelde datastromen zul je een uitgebreider certificaat nodig hebben, maar voor een eenvoudige site kun je met een paar tientjes klaar zijn. Met een SSL-certificaat op zak ben je wat veiligheid én bereikbaarheid betreft goed voorbereid op 2017. Een veilige site, een veiligheidsetiket op je zoekresultaten én een betere ranking in Google.

Meer weten over de implementatie en de kosten? Bel of mail ons snel!

 

Deel dit artikel

Meer weten?

Heb jij inmiddels passie gekregen voor onze passie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, antwoord op (bijna) al je vragen of gewoon een prettig gesprek over online ontwikkelingen.

Jan Henkes

Jan Henkes

  • 070 820 0572

Volgende artikel

G Suite van Google – Google Apps for Business

Lees het artikel