Mailen als een pro

Elk bedrijf dat zichzelf serieus neemt heeft natuurlijk professionele e-mailadressen die eindigen met de bedrijfsnaam. Bedrijven zonder IT-afdelingen komen dan al snel uit op het gebruik van een POP of IMAP-account.

Ja, maar dat is toch prima?

In principe is hier natuurlijk niets mis mee, maar zeker bij intensief gebruik heeft het zo zijn beperkingen. Jij en je collega’s zijn bijvoorbeeld gebonden aan het gebruik van webmail, Outlook of andere mailprogramma’s met beperkte functies. Ook werken de spamfilters niet altijd even goed en het instellen van de mail en alle verschillende adressen kan een heel gedoe zijn.

G Suite van Google

Wij gebruiken zelf G-Suite van Google (voorheen bekend als Google Apps for Business) en raden dat eigenlijk iedereen aan. Voor € 4,- per gebruiker (e-mailadres) /  per maand kun je er gebruik van maken. Dat is overigens niet het enige voordeel…

Met G Suite van Google kun je:

 

  • mailen vanaf je eigen domein (@jouwbedrijf.nl),
  • gemakkelijk mailadressen toevoegen of verwijderen als er medewerkers in dienst of uit dienst treden,
  • gebruik maken van alle business apps van Google, die best een goed alternatief bieden voor Microsoft Office, met een agenda, spreadsheets, een tekstverwerker, contactbeheer etc.
  • heel veel geavanceerde instellingen beheren zodat alles naar wens is in te richten (maar gelukkig staat alles al wel standaard ingesteld, dus kun je direct aan de slag),
  • gemakkelijk onderling agenda’s maken en delen,
  • je mailbox personaliseren met een eigen logo en een eigen kleurstelling,
  • Dropbox de deur uit doen, want naast dat je standaard 30GB opslagruimte per gebruiker krijgt, kun je voor € 8,-  per gebruiker / per maand 1TB opslagruimte krijgen!

 

Wil jij jezelf en je collega’s ook graag kosten en moeite besparen door over te stappen op G Suite? Wij helpen jullie graag met het opzetten van een bedrijfsaccount en het verhuizen van de mailaccounts van jou en je collega’s. Voor je het weet kunnen jullie altijd en overal gebruik maken G Suite: de voordelige en veelzijdige mailbox en cloud office apps van Google.

Deel dit artikel

Meer weten?

Heb jij inmiddels passie gekregen voor onze passie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, antwoord op (bijna) al je vragen of gewoon een prettig gesprek over online ontwikkelingen.

Jan Henkes

Jan Henkes

  • 070 820 0572

Volgende artikel

Vijf ontwerptips van je webontwikkelaar

Lees het artikel