Hoe ontvang je gemakkelijk creditcard betalingen in je OpenCart webshop? Dit is een vraag die klanten vaak stellen. In Nederland kennen we vooral iDEAL en traditionele betaalmethoden als acceptgiro, automatische incasso en overschrijven. Maar wil je internationaal verkopen of je klant meer betaalmogelijkheden geven? Dan is het handig om ook creditcards of PayPal te ondersteunen.

Creditcard betalingen in OpenCart

Er zijn talloze manieren om creditcard betalingen te accepteren via OpenCart. Maar de gemakkelijkste manier is waarschijnlijk PayPal Website Payment Pro. Dit is een product dat PayPal levert naast de PayPal accounts, en het is super eenvoudig te installeren!

PayPal Website Payment Pro installeren

Heb je nog geen zakelijke PayPal account? Open dan een “PayPal Standard Checkout” account op de website van PayPal. Vervolgens activeer je de vooraf geïnstalleerde PayPal Website Payment Pro betaal methode in je OpenCart installatie. Daar heb je wel API sleutels voor nodig, maar die kun je eenvoudig aanvragen in je PayPal account.

Betalingen ontvangen van PayPal accounts

Wil je ook betalingen kunnen ontvangen van klanten met PayPal accounts? Installeer dan de betaalmethode “PayPal Standard” in OpenCart. Hier heb je alleen maar het e-mailadres voor nodig van je PayPal account!

Creditcard betalingen met Rabobank Omnikassa

De Rabobank heeft naast iDEAL een aantal betaalmethodes ontwikkelt die ook eenvoudig te installeren zijn in OpenCart: Rabobank Omnikassa. Als klant van de Rabobank vraag je dit eenvoudig aan. Nadat je Omnikassa iDEAL hebt geïnstalleerd mag je van de Rabobank ook Omnikassa Creditcard installeren. Hoe koppel je dat aan OpenCart? JanssenCox ontwikkelde een module voor OpenCart die alle Omnikassa betaalmogelijkheden dekt!

Let wel op: de Rabobank kan er lang  over doen voordat je aanvragen rond zijn, begin dus op tijd als je Omnikassa wilt gebruiken!

Deel dit artikel

Meer weten?

Heb jij inmiddels passie gekregen voor onze passie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, antwoord op (bijna) al je vragen of gewoon een prettig gesprek over online ontwikkelingen.

Jan Henkes

Jan Henkes

  • 070 820 0572

Volgende artikel

We zijn verhuisd!

Lees het artikel