Verborgen TuinenVerstopte groene oasen tussen het stadse beton

Verborgen Tuinen home
Verborgen Tuinen route
Verborgen Tuinen tuinen

Ah, Rotterdam! De stad van harde werkers en ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Tot 2004 stond de stad bekend als ‘s werelds grootste havenstad, en mede dankzij de Wederopbouw is de stad uitgegroeid tot één van de meest tot de verbeelding sprekende Nederlandse steden. Een bakermat van architectonische hoogstandjes. En toch… Een beetje groen tussen al dat indrukwekkende beton is best welkom. Daarom bouwden wij voor het initiatief ‘Verborgen Tuinen’ in samenwerking met Evers + De Gier een fleurige, interactieve website voor tuin- en groenliefhebbers.

Tuintoerisme

Nu wil het geval dat Rotterdam een aantal van de mooiste Nederlandse tuinen herbergt. Ze zijn alleen niet altijd even gemakkelijk te zien vanaf de openbare weg. Wat doe je dan als rechtgeaarde Rotterdammer? Precies, je stelt je tuin open voor het publiek! Eigenaren van zo’n 80 ‘Verborgen Tuinen’ in Rotterdam en omgeving ontvangen tijdens twee zomerse dagen graag alle tuinliefhebbers in hun groene privédomein. Een unieke kans om eens áchter heggen en schuttingen te kijken en een verrassend groene kant van Rotterdam te ontdekken!

Een (inter)actieve tuinentour

Op de site zijn op een interactieve kaart alle verborgen tuinen te vinden. Onder de kaart worden alle tuinen in een lijst weergegeven. Zo kun je alle tuinen op je gemak bekijken en aanvinken welke tuinen je wil bezoeken. Als kers op de taart is het mogelijk om op basis van je favorieten een route te laten samenstellen en eventueel af te drukken, zodat je precies weet hoe je rijden, lopen, of fietsen moet!

Naar de website

Meer weten?

Heb je ook behoefte aan een in je website geïntegreerde, interactieve kaart met daarop je eigen points of interest en bijbehorende navigatiemogelijkheden? Wij stippelen graag de juiste route voor je uit ;-)

Neem contact op

Meer weten?

Heb jij inmiddels passie gekregen voor onze passie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, antwoord op (bijna) al je vragen of gewoon een prettig gesprek over online ontwikkelingen.

Jan Henkes

Jan Henkes

  • 070 820 0572

Volgende case

Benthem Gratama

Bekijk de case