Monochrome WatchesEen website met een wereldwijd publiek en continu een vinger aan de pols

Hands On - Jaquet Droz Grande Seconde Off Centered with Meteorite or Stromatolite Dials Specs Price - Monochrome Watches-2
Hands On - Jaquet Droz Grande Seconde Off Centered with Meteorite or Stromatolite Dials Specs Price - Monochrome Watches-1
Hands On - Jaquet Droz Grande Seconde Off Centered with Meteorite or Stromatolite Dials Specs Price - Monochrome Watches-3
Constant Force Archives -Monochrome Watches
Monochrome Watches Dedicated to fine watches mobiel

Werken met Jannes & Mannes was makkelijk, laagdrempelig en helder. Ze snapten meteen waar de gevoelige of moeilijke punten lagen, wat er van hen verwacht werd en de no-nonsense aanpak van het hele team is bijzonder goed bevallen. Zowel tijdens het bouwen van de website als daarna, nu ze de website in beheer hebben.

Frank Geelen
Monochrome Watches

Monochrome is een internationaal, online magazine voor ‘Haute Horlogerie’. Het is een verzamelplek voor horologisten en ieder ander met een bovenmatige interesse voor mechanische horloges uit het hoogsegment. Op de website vind je het laatste nieuws over (en van) bekende, onbekende, traditionele en inventieve horlogemakers. Ook lees je er honderden reviews van de technische hoogstandjes die deze horlogiers produceren. Nog niet genoeg? Dan zijn er nog minstens zoveel achtergrondartikelen door te spitten. Deze verbreden niet alleen je klokkenkennis, maar voeden ook je horlogehonger tot in elke vezel.

Geopend voor, tijdens en na kantooruren.

Wanneer een website met meer dan 500.000 bezoekers flink onder handen moet worden genomen, kun je natuurlijk niet zomaar even de stekker eruit trekken en zeggen dat je ‘zo terug’ bent. Wanneer je online beweegt, beweeg je altijd. Daarom hebben we de site volledig opgefrist volgens het ‘agile’-principe. Door incrementeel en iteratief in korte ‘sprints’ te werken, hebben we binnen no-time en met heel weinig downtime de volledige site kunnen vernieuwen, zonder dat de bezoekers daar veel van gemerkt hebben.

Weer helemaal bij de tijd

We hebben de website in een compleet nieuw jasje gestoken. Een nieuw design zorgt ervoor dat de site visueel weer met zijn tijd mee kan, maar ook het gebruiksgemak is flink verbeterd. Op een site waarop niet alleen veel te zien, maar ook veel te lezen valt, kunnen het lettertype en de afmetingen van verschillende tekstelementen het verschil betekenen tussen doorlezen of afhaken. Ook daar hebben we dus flink gesleuteld. De door ons gemaakte custom social sharing buttons voegen een subtiele, maar desalniettemin erg individuele touch toe aan de website.

Een luxepaard én een werkpaard

Op technisch-functioneel gebied hebben we uiteraard ook niet stilgezeten. Een zogenaamde ‘Sticky ad’ in de sidebar van een artikel verhoogt de ‘ad visibility’ (een webredacteur verdient immers ook een belegde boterham!). Onderaan de artikelen kunnen technische specs worden toegevoegd, en de artikelen zelf kunnen in categorieën en tags, maar ook in rubrieken worden ingedeeld. Waar een mechanisch horloge het voornamelijk moet hebben van gelijkmatigheid als het gaat om snelheid, geldt voor een website dat het nooit snel genoeg kan. We hebben de site flink wat snelheidsoptimalisaties meegegeven en laadbalken, witte schermen en zandlopertjes alle wind uit de zeilen genomen.

Het klokje moet altijd blijven tikken

Een website waar content koning is, dient continu bijgehouden te worden om zijn relevantie te behouden. Dat geldt voor de inhoud, de vorm, en dus ook voor de achterliggende techniek. Daarom ontwikkelen we de website continu door. Zo heeft Monochrome Watches alle tools in handen om een autoriteit te blijven in het vakgebied. Ook bieden we een beheerde, dedicated server aan. Hiermee  wordt het online magazine op hostinggebied volledig ontzorgd. Het laatste wat we immers willen is downtime, en met een dedicated, managed server kunnen we een heleboel risico’s in de hand houden of zelfs volledig uitsluiten. In datzelfde licht voeren we maandelijks onderhoud uit op de site. De site moet te allen tijde veilig zijn in het gebruik, maar vooral ook goed blijven functioneren. Op verschillende browsers, maar ook binnen verschillende versies van dezelfde browser.

Naar de website

Meer weten?

Kun jij je ook geen downtime permitteren, maar heeft je site flink wat werk nodig om weer goed bij de tijd te zijn? En wil je jouw content op een slimme, representatieve en vooral effectieve manier kunnen presenteren? We regelen het graag voor je.

Neem contact op

Meer informatie over dit project?

Heb jij inmiddels passie gekregen voor onze passie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, antwoord op (bijna) al je vragen of gewoon een prettig gesprek over online ontwikkelingen.

Jan Henkes

Jan Henkes

  • 070 820 0572

Volgende case

Evry

Bekijk de case