Benthem GratamaEen website waarin overzicht de hoofdrol speelt

Home - Benthem Gratama
Sector Bouw & Vastgoed _ Benthem Gratama Advocaten
Medewerkers - Benthem Gratama
Home - Benthem Gratama (1)

Benthem Gratama is een begrip in Zwolle, maar ook ver daarbuiten. Het advocatenkantoor heeft de focus op ondernemers, en is actief in uiteenlopende segmenten en bedrijfstakken. De wens was om bij het ontwikkelen van de nieuwe site de grote hoeveelheid content op een overzichtelijke manier te presenteren. Er moest voorkomen worden dat bezoekers overstelpt werden met informatie. Onze missie was helder; dit project zou beginnen met een flinke portie gedegen voorwerk.

You are here

Dat er vooraf uitgebreid nagedacht zou moeten worden over de indeling, zodat geen enkele bezoeker verdwaalt in de aangeboden informatie, was vanaf dag één duidelijk. We zijn begonnen met het maken van wireframes. Dit zijn in feite bouwtekeningen van een website. ‘Mooi’ speelt hier nog geen rol, in deze fase wordt uitsluitend op de inhoud gefocust en niet op het grafische aspect. We geven de navigatie, de indeling en de inhoud een plek, zonder al vanaf het begin gebruik te maken van een uitgebreid grafisch ontwerp.

Test, één, twee, drie

Een goed uitgewerkte structuur maakt een website overzichtelijk, maar het design speelt hierbij natuurlijk ook een belangrijke rol. Nu kun je hierbij varen op eigen kennis en op basis van aannames een design maken. Het is echter een veel beter idee om die aannames te toetsen, en je design tijdens de ontwikkelingsfase te testen bij de doelgroep. Daarom hebben we op het kantoor van Benthem Gratama een tiental mensen uit de doelgroep het design laten testen. De uitkomsten van deze test hebben we gebruikt om het design aan te scherpen.

Landing pages

De tijd dat de homepage van je website de meeste invloed had op de vindbaarheid van je website is al lang vervlogen. Daarom hebben we voor alle rechtsgebieden en sectoren die voor Benthem Gratama van belang zijn, specifieke landing pages gemaakt. Als je als potentiële klant zoekt op de term ‘huurrecht’, dan is de pagina ‘huurrecht’ immers veel relevanter voor je dan de home page van de website. Op deze manier maken we het bezoekers mogelijk om direct vanuit de zoekmachine op de voor hen meest relevante pagina uit te komen. Zo is bijvoorbeeld de pagina ‘faillisementen’ mede dankzij onze noeste arbeid nu één van de meest bezochte pagina’s op de website.

Maatwerk in een vertrouwd schilletje

We wilden de mensen van Benthem Gratama in staat stellen om de website zelf te beheren met behulp van WordPress. Om de website echter niet die typische uitstraling van zo’n dertien-in-een-dozijn template mee te geven, hebben we de WordPress-website voorzien van een maatwerkdesign. Het resultaat? Een geheel eigen ‘look and feel’ aan de voorkant, maar ook nog eens gemakkelijk in gebruik aan de achterkant. Mooi toch?

Naar de website

Meer weten?

Heb jij je doelgroep ook flink wat te vertellen? En wil je jouw content ook op een slimme, representatieve en vooral effectieve manier kunnen presenteren? We regelen het graag voor je.

Neem contact op

Meer weten?

Heb jij inmiddels passie gekregen voor onze passie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, antwoord op (bijna) al je vragen of gewoon een prettig gesprek over online ontwikkelingen.

Jan Henkes

Jan Henkes

  • 070 820 0572

Volgende case

Evry

Bekijk de case